Hac Hediyelik Yüzük

By | 17 Ekim 2014

 

hac-hediyelik-yuzuk-İslamiyete göre hiç şüphesiz en kutsal yolculuk Kabe’ye olan Hacc yolculuğudur. İslamiyetin 5 şartından biri olan Hacca gitmek her müslümanın en çok yerine getirmek istediği en önemli görevlerden biridir. Maddi imkanları elveren herkes ömründe 1 kez Hac ibadetini yerine getirmek zorundadır.hac-hediyelik-yuzuk

Ülkemizde de hacca gidip hacı olmak çok önemsenmektedir. Hacı adayları gidecekleri kesinleştikten sonra kutsal topraklar için özenli bir hazırlık aşamasına girmektedirler. Orada ne giyeceklerinden nerede kalacaklarına kadar herşeyi en ince ayrıntısına kadar ayarlamaktadırlar ki O kutsal topraklara gittiklerinde ibadetlerini rahatça yapabilsinler.

Hac vazifesini yerine getiren hacılar döndüklerinde sevdiklerine ve dostlarına hediyeler dağıtmaktadırlar.Dinimizde hediyeleşmenin sünnet olması bu geleneğin yayılmasının en önemli sebeplerinden biri olsa gerek.

Hac hediyelikleri her hacının kendi bütçesi dahilinde dağıtılmaktadır. Eskiden Kutsal topraklardan getirilen hac hediyelikleri taşıma problemleri ve ülkemizde çeşitlerin çokluğu sebebiyle artık bulunulan şehirden temin edilmektedir.hac-hediyelik-yuzuk--

Hediyelik eşyaların çok fazla çeşidi bulunmaktadır. Hac hediyelik yüzük, herhalde en çok tercih edilen hediyelik çeşididir. Hac hediyelik yüzüklerinin her kesimin zevkine göre çok çeşit ve modelde olması en çok tercih edilen hediyelik olmasının en önemli sebeplerinden biridir.

Ayrıca maddi açıdanda her bütçeye uygun hac hediyelik yüzük modellerinin bulunması hacıların tercih sebeplerinden olmaktadır. Hediyelik hacı yüzükleri kadın, erkek ve çocuklara göre özel tasarlanmakta taşlı, sade vb… değişik model ve tarzlarla hacıların beğenisine sunulmaktadır.