Eyeliner Sürme

By | 11 Kasım 2014

eyeliner-sürme-

Eyeliner da bir sürme çeşididir. İlk makyaj malzemesi olarak görülen sürme kullanıldığı ilk dönemlerden günümüze gelene kadar geliştirilerek çeşitleri çoğaltılmıştır. Kalem sürme, toz sürme, maskara sürme ve eyeliner sürme bunlardan bazılarıdır.

eyeliner-sürmeEyeliner sürmede sürme daha sıvı bir haldedir ve göz çevresine sürme çekmek için ince uçlu fırça kullanılmaktadır. Ojeye benzeyen bir şişede ama ojenin fırçasından kat kat daha ince fırçaya sahiptir. Eyeliner sürme diğer sürmelere göre sürülmesi daha zahmetli bir sürme çeşididir. Eye liner sürmek için aslında elin kendi göz şeklini tanıması ve eyeliner sürmeyi keskin ve çevik bir hareketle bir kerede yapması gerekmektedir. Eğer el hızlı olmaz yada titrerse sürme yamuk çekilir, etrafına dağılarak bulaşır, şekilsiz olur ve güzelleşmek isteyen bayanı daha kötü bir görüntü sahibi yapabilir. Bu yüzden eyeliner sürme işlemi diğer sürme işlemlerinden çok daha zordur.

Eyeliner sürmenin en asil rengi her sürme gibi hiç şüphesiz siyahtır. Bu yüzden genellikle makyaj yapmak isteyen bayanlar siyah eyeliner sürmeyi tercih ederler. Bunun dışında son yıllarda diğer ana renklerde ve ara renklerde eyeliner sürme üretilmekte ve bayanlar kıyafetlerine yada göz renklerine göre bu renklerden uygun olanı tercih etmektedirler.

Eyeliner sürmeye kozmetik malzemeleri satan her dükkandan rahatça ulaşabilirsiniz. Ayrıca online alışverişin yayılması ile birlikte kozmetik markalarıda artık ürünlerini internet üzerinden pazarlamaktadırlar. ihvan.com.tr sitemizden de sürme çeşitlerine ulaşabilirsiniz.