Evlenilecek Kadının Doğurgan Olması

By | 20 Nisan 2015

evlenilecek-kadinin-dogurgan-olmasi     Hz. Peygamber (sav) kadının doğurgan olanıyla evlenilmesini teşvik etmiştir. Bir hadisinde şöyle buyurmaktadır:
“Kocasını sevebilen doğurgan kadınlarla evlenin. Çünkü ben kıyamet gününde sizin çokluğunuzla övüneceğim.” (Ebu Davud, Nikâh 3)
Peygamberimiz, bir başka hadıs-i şeriflerinde şöyle buyurur:
Resûlullah (sav)’a bir adam gelerek sordu: “Ben (evlenmek için) asaletti ve güzel bir kadın buldum. Ancak kısırdır. Onunla evleneyim mi?” Peygamber (sav): “Hayır, evlenme!” dedi. Sonra adam ikinci kez geldi ve aynı cevabı aldı. Adam üçüncü defa gelince Resûlullah (sav) şöyle buyurdular: “(Ey insanlar) Çok seven ve çok doğuran kadınlarla evlenin. Zira ben kıyamet günü diğer ümmetlere karşı sizin çokluğunuzla övüneceğim.” (Ebu Davud, Nikâh 4; Nesaî, Nikâh 11) Evlenilecek kadının doğurgan olup olmadığını anlamanın yolıı, ailesindeki kadınların çoğunluğunun doğurgan olup olmamasına bakılmasıdır. Aile yuvası çocuk cıvıltılarıyla şenlenir. Ana ve babanın en mutlu anları çocuklarıyla geçirdikleri zamanlardır. Çocuklar, aile yuvasının yıkılmasına engel olan en büyük etkendir. Karı kocayı birbirine bağlar Nice yıkılmakta olan yuvalar çocukların sayesinde kurtulmaktadır.