Evlenilecek Erkeğin Fasık Olmaması

By | 20 Nisan 2015

evlenilecek-erkegin-fasik-olmamasi     Fasık, haramları açıkça işleyen kimsedir.
Allah (cc) Teala’nın yasaklamış olduğu sınırı çiğneyen, haram- helâl demeden hayatını yaşamaya çalışan bir erkekle müslüman bir kadının evlenmesi doğru değildir. Her yönüyle İslâm’ı yaşamak için çabalayan, Allah (cc) korkusuyla yediğine içtiğine dikkat eden bir kadının, fasık biriyle evlenmesi ve onunla mutlu olması mümkün değildir.
Kızlarını evlendirecek olanların en çok dikkat etmeleri gereken hususlardan birisi de budur. Kızlarını bir ayyaş, bir kumarbaz, bir haramzade ile evlendiren ebeveyn, ahirette bunun hesabını veremez. Bundan dolayı, dini ve huyu düzgün biri kızlarına talip olunca, fazla düşünmeden bu akdin gerçekleştirilmesi yoluna gidilmelidir. Atılacak yanlış bir adım, kızlarının dünyasının zindan olmasına sebep olacaktır.
Bu konuda Peygamber (sav) şöyle buyurmaktadır: “Size, dininden ve huyundan memnun olduğunuz biri gelince ona kızınızı verin. Eğer böyle yapmazsanız yeryüzünde fitne ve fesat çıkar.” Sordular: Ey Allah (cc)’ın Resûlü! Eğer o fakir ve asil bir soydan gelmiyor olsa da, yine kızımızı verelim mi? Peygamberimiz, tekrar, “Dindarlığını ve huyunu beğendiğiniz biri size gelirse kızınızı ona verin!” buyurmuş ve bunu üç defa tekrar etmiştir. (Tirmizî, Nikâh 3)