Estetik Ameliyat Caiz Midir?

By | 21 Ekim 2014

uzman-bir-doktorun-oruc-tutmamasini-onerdigi-kimse-ne-yapmalidirKulakları çok düşük bir kız çocuğu estetik ameliyat yaptırabilir mi? Yaptırırsa günah işlemiş olur mu?

Altı parmağın bulunması gibi, insanın doğuştan, normal fıtrata aykırı olarak var olan farklılıkları, zarar vermesi halinde estetik ameliyatla düzeltilebilir. Zarar vermiyorsa, bu da Allah’ın (cc) Nisa 119. ayetiyle kötü olduğunu haber verdiği “yaratılışı bozma” türünden
sayılır ve ameliyatla düzeltilmez diyenler vardır. Ancak acı ve ağrı vermezse dahi görünümü itibariyle psikolojik ıstırap veren yaratılış bozuklukları da (sözünü ettiğiniz düşük kulağın şekli nasıl bilemiyoruz) acı veren ve değiştirilebilen türe girer de, denmiştir. Ama işleri seyreltme, burnun kamburluğunu giderme, göğüsleri şekillendirme gibi estetik ameliyatlara helâl diyen olmadığı gibi, bunların Rasulüllah’ın lanet ettiklerinden olduklarında herkes müttefiktir.Hayatını ilgilendiren mühim ameliyatını dahi yaptırmadığı için ölüp giden insanların bulunduğu bir ülkede, bu tür güzelleşme ameliyatları yaptıranlar, sırf lanetli değil, aynı zamanda cani sayılmalıdırlar. Ama, psikolojik de olsa, ıstırap veren ve doğuştan ya da sonradan olan anormallikleri estetik ameliyatla düzeltmekte bir beis yoktur.