Esmaül Hüsna Zikir

By | 13 Aralık 2014

esmaül-hüsna-zikir-Zikir çekmek günlük ibadet hayatımızın vaz geçilmez ibadetlerinden biridir. Her müslüman kendine göre bazı zikirleri devamlı öekerek Allah’a kulluk görevlerini yerine getirmektedir. Çekilen her zikrin ayrı amacı vardır. Bazı zikirler şükür için bazı zikirler niyet için bazı zikirler sağlık için bazı zikirler Allah’ı tesbih etmek için çekilir.

Zikirler içinde önemi büyük olan zikirlerden biride Esmaül Hüsna zikirleridir. Esmaül Hüsna zikirleri hangi Esma istenilirse o Esma’nın adetince çekilir. Her Esmanın tesir etmesi için belli bir sayısı vardır. Eğer Esmaül Hüsna zikirlerinden birini çekicekseniz çekeceğiniz Esmanın adetini öğrenip o adet miktarınca zikir çekmelisiniz.

Eğer bir hacet veya dilek için dua niteliğinde Esmaül Hüsna zikirlerinden birini çekiyorsanız duanızın kabulü için her gün bu zikre devam edilmesi gerekmektedir.

Esmaül Hüsna zikirleri sabah namazından sonra, teheccüd vaktinde veya adet edinildiyse her vakit namazından sonra çekilebilir. Bazı Esmaül Hüsna zikirlerinin aynı sayısı gibi vaktide bulunabilir. Bu yüzden çekeceğiniz Esma zikrinin vaktinin olup olmadığını öğrenip ona göre zikir çekilmelidir.

Örnek olarak Er – Rahman Esmasını verebiliriz, Er Rahman isminin anlamı, sayısı ve nasıl zikir olarak çekileceği şöyledir;

ER RAHMÂN: Rahman   [ Bütün Yaratılmışlar hakkında hayır ve merhameti tercih eden ]esmaül-hüsna-zikir

Günde zikir sayısı : 298  – Dünya ve Ahirette Allah’ın sevgilisi olmak için okunur.

Farz namazlarının ardından 100 defa Ya Rahman ismini zikreden; Allah’ın rızasını kazandığı gibi, Allah’ın nimetleride ona sunulur. 40 gün riyazet halinde 1000 defa Ya Rahman ismini zikredenin kalp gözü açılır. 5 Vakit namazların ardından 2500 defa Ya Rahman ismini zikreden, her olaydan haberdar olur. Olay olmadan haberi olur. Er Rahman ismini; misk, safran, gül suyu karışımı mürekkep ile kağıda yazıp üzerinde taşıyan; insanlar arasında sevgi, saygı görür. Günde 290 defa zikredenin her arzusu gerçekleşir.

Esmaül Hüsna Zikirleri hakkındaki kitapları ve daha aradığınız bir çok dini eser ve kitapları www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinde bulabilir, inceleyebilir, arzu ettiklerinizi kapıda ödeme seçeneği ile sipariş verebilirsiniz.