Esem Terlik

By | 8 Kasım 2014

esem-terlikTerlik sektöründe seçkin bir çok terlik markası bulunmaktadır. Esem terlikte sektöründe öncü sayılan terlik markasıdır. Halk arasında kısaca esem terlik olarak bilinen şirketin tam ismi aslında Esem Spor Giyim San. ve Tic. A.Ş. dir. Şirket kuruluş yılı 1973 tür. Şirket üretime ilk olarak poliüretan taban üretimiyle başlamıştır. Devamında da Türkiye’de Esem spor sanayi ilk spor ayakkabıyı üreten ayakkabı firması olarak tarihe geçmiştir. O dönemlerde spor ayakkabı esem spor olarak adlandırılıp, tüketiciler esem spor adı altında spor ayakkabıları istemekte ve almaktaydılar. Spor ayakkabı konusunda o dönemde esem ayakkabı rekor satışlar yapmıştır.

Esem spor sanayi aha sonra esem terlik grubunun üretimine başlanmıştır. Esem terlikleride yine poliüretan tabanlı ve ortapedik terlik olarak üretilmiştir. Esem spor sanayi esem terliklerinin bu özellikleri sayesinde farklı bir satışa yönelmiş ve eczanelerde ilk terlik satan marka olmuştur. Eczanede terlik satış stretejisi iledde Türkiye’de başka bir ilke imza atmıştır Esem spor.

esem-terlik-Esem terlik iki önemli terlik modeli üretmiştir. Bunlardan biri inter modeli diğeri ise prenses modelidir. Bu modeller gördüğü rağbetler ve tercih edilmeler sayesinde yıllar içinde klasikler arasında yerlerini almışlardır.

Esem terlik yeni tarzda terlik modelleriyle emin adımlarla sektöründe ilerlemeye devam etmektedir. Eczaneleri içine alan yaygın satış ağına bir de online internet sitesi satışlarınıda içine katan esem terlik sektöründe öncülüğe devam etmektedir.