En Güzel Kuran Okuyan Hafızlar

By | 2 Nisan 2015

en-güzel-kuran-okuyan-hafızlar Tüm insanlığa indirilen en son kitap olan kutsal kitabımız Kuran aynı zamanda içinde bir çok mucizeler bulundurur. Bu mucizelerin bazıları insanların görebilecekleri, anlayabilecekleri türdendir. Bazıları ise herkesin kavrayamayacağı güçte olduğu için gizlidir.

Kuran-ı kerim’in herkesin gördüğü anladığı türden mucizelerinden biri hıfzedilmesidir. Yani ezberlenmesidir. Dünya üzerinde Kuran-ı Kerim’den başka bir kitap yoktur ki hem o kalınlıkta olsun hem de her ayeti her kelimesi noktasına, virgülüne, durağına kadar ezberlensin. Kuran-ı Kerim’in tamamı  dünya üzerinde sayıları belli olmayacak kadar çok müslüman tarafından ezberlenmiştir. Kuran-ı Kerim’in tamamını, tecvidine kadar ezberleyen müslümanlara ”hafız” denilmektedir.

en-güzel-kuran-okuyan-hafızlar-Kuran dünya üzerine gönderilen kutsal kitaplar arasında değiştirilemeyen, tahrip edilemeyen Allah-u Teala’nın gönderdiği gibi kalan tek kutsal kitaptır. Bunun sebebi Kuran-ı Kerim’i Allah (cc) korumasıdır.

Kuran’ı ezberleyen hafızlar hem kendileri gibi hafızlar yetiştirirler hem de çevrelerinde ki Kuran toplantılarında Kuran okurlar. Amellerini Kuran’a uygun yaparlar.

Kuran hafızları arasında dünya çapında En güzel Kuran okuyan hafızlar yatışması yapılmaktadır. Bu tarz yarışlar özellikle çocuk yaşta ki müslümanları hafız olma konusunda özenmeye yönlendirir.

Dünya çapında en ünlü En güzel Kuran okuyan hafızlardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz; Hafız İlhan Tok, İhsan Atasoy, Mustafa Uyar, Ebubekir Şatiri, Mehmet Emin Ay, Mahir El Muaykili, Abdüssamed, Sad El Gamidi, Es Sudeysi.

En güzel Kuran okuyan hafızların hatim setlerini www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesimdem temin edebilirsiniz.