El Bari İsmi Şerifi

By | 26 Nisan 2014

El Bari İsmi ŞerifiEl Bari İsmi Şerifi ile örnek bir dua örneği paylaşmayı istedik.El Bari İsmi Şerifi ile olan duamızın ismi;

” Ey BÂRİ olan Allah’ım ”…

Ey her şeyi en güzel uyum ve hikmetle yaratan Allah’ım. Sen yaratılmışların en güzeli olarak insanı el, kol, yüz, göz uyumu içinde yaratan, düzelten ve en güzel şekli veren BÂRİ’sin. Ne olur Habibin Aşkına bizim ruhumuzu ve kalbimizi de en güzel bir şekilde aşkına erdir. Kalbimizi ve ruhumuzu aşkınla doldur ve aşkında sabit kıl. Seni sevdikçe sevelim.

“0 Allah ki, Hâlık’ftır, BÂRİ’dir, Musavvir’dir. En güzel isim­ler O’nundur.” IHaşr Suresi, 24]

Sen bir genimize bütün tasvirimizi koyan BARİ ve Musavvir’sin. Sen tohumlara, aslını en orijinal şekliyle uyum­lu ve hikmetli bir şekilde yerleştirensin.

Ey BARİ olan Allah’ım, Sen onsekiz bin âlemi yarattın dü­zenledin. Galaksilerden atomlara, nebulalardan güle kadar, her âlemin içinde bulunan her ferdine muhteşem bir şekil verdin.

Ey her şeyi sonsuz uyum güzelliği ile şekillendiren Allah’ım. Habibini insanların en güzel ve mükemmeli olarak yarat­tın. Habibini, en güzel bir şekilde örnek almayı bizlere nasip eyle. Sen bizim ezelî ve ebedî Sevgilimizsin. Ne olur Sen de Habibinin hürmetine bizleri sev. Sevginle aziz ve sevimli eyle bizi. El Bari İsmi Şerifiyle münacaat ettiğimiz duamızın kabul olması dileğiyle (Amin)