Doğumun Kolay Olması İçîn Maddî Reçeteler

By | 25 Ağustos 2014

hac-umre-seti

 

dogum-kontrol-haplarıMIKNATIS: Doğum zorluğu çeken kadın sağ ayağının başparmağına mıknatısı bağlasa doğumu kolay olur.

ÇAKMAK TAŞI: Doğum zorluğu çeken kadının uyluk kısmına bir beze koyarak bağlandığında kolay doğum yaptığı bilinir.

ÇÖREK OTU: “Az bir miktar çörekotu su ile kaynatılır, ayrıca bir küçük kaşık çörekotu yağı ile birlikte kaynatılmış az bir miktar sarı papatya bal ile tatlandırılır. Sonra bu terkip, içine birkaç damla çörekotu yağı konulmuş herhangi bir sıcak içecekle alınır.”11031

KARANFİL: Karanfil, defne tohumu ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak doğuma 10 gün kala l’er su bardağı içilmeye devam edilir.

DEFNE: Defne tohumu öğütülüp balla macun yapılarak doğuma bir hafta kala günde 3 çay-şeker kaşığı yenirse doğumu kolaylaştırır ve sancıları hafifletir.

HURMA: Rahim adalesini kuvvetlendirir. Bu özellik doğumu kolaylaştırır. Hurma macununa 1/3’ü kadar defne tohumu öğütülüp karıştırılarak, doğuma bir hafta kala yenmeye devam edilirse doğum ağrısız ve çok kolay olur.

KİŞNİŞ: Kişniş tohumu, defne tohumuyla beraber öğütülüp balla macun yapılarak doğuma 5-10 gün kala günde 2-3 tatlı kaşığı yenirse ağrıları giderir , doğumu kolaylaştırır.

EBE GÜMECİ: Ebe gümecinin kökü anasonla karıştırılıp kaynatılması durumunda, hamile kadınlar için doğum kolaylığı sağlamasının yanı sıra anne sütünün artmasına da yardımcı olur.

TEREYAG: Doğum sancısı başlayınca tereyağı eritilip, bir kaç damla içilir.

“Hamileliğin son iki ayında 1 saat önceden ıslatılmış keten tohumu içmek, sarımsak yutmak, safran ve zeytinyağı kullanmak rahmi güçlendirir ve doğum yolu kaslarına esneklik verir”.(104)

Doğuma bir hafta kala rahme zeytinyağlı pamuk koyulursa, (çocuk doğana kadar) rahmin kolay açılmasını sağlar.

Defne tohumu, sinameki, adaçayı öğütülüp balla macun yapılarak doğuma üç gün kala birer tatlı kaşığı günde üç kere yenmeye devam edilir. Daha önce yenmemelidir, erken doğuma neden olur.

Çemen kaynatılır, 2-3 su bardağı içilirse doğumu kolaylaştırır, çocuğu kaydırır.

Kabız yapıcı her gıdadan perhiz yapılır.

” Sancı başladıktan sonra ilk önce üzerlik otu ile tütsü yapılır.

Sonra aşağıdaki ilaçlardan biri uygulanır.

-1 çorba kaşığı papatya bir bardak suyla kısık ateşte 5 dakika kaynatılıp süzülür. Aynı şekilde çörekotu da kaynatılıp süzülür ve papatya suyu ile karıştırılır. Biraz soğuyunca içine

50 gr. Bal katılır. Bu sıvı pompayla alınır ve rahim ağzına doğru verilir. Aynı zamanda safran veya keten tohumundan yapılan içeceğe 7-10 damla çörekotu yağı damlatılır ve içilir. Veya 150 gr. Zeytinyağı içilir.

–           Bir baş sarımsak, 10 tane taze veya salamura yeşil zeytin ve 1 adet havuç 500 gr. suyla pişirilir. Biraz soğuduktan sonra ezilir ve süzülüp içilir.

–           Sancı başladıktan sonra pelinotu ve sinameki yarı yarıya karıştırılarak öğütülür. Bu karışımdan yarım çay kaşığı 2 saat arayla 2-3 defa suyla yutulur.

–           5 gr. taze öğütülmüş üzerlik tohumu yutulur ve üzerine demlenmiş kara ardıç çayı içilir.

Sancı başladıktan ve su geldikten sonra, vajinanın esnemesi, doğumun kolaylaşması ve yırtılma olmaması için, vajina ağzına ve içine zeytinyağı sürülür. Bir süre sonra da rahim kasılmalarını güçlendirmek için taze sıkılıp süzülmüş acı kavun suyu göbek altına ve kasıklara sürülebilir. ”