Davut Kaya Yasin

By | 15 Aralık 2014

davut-kaya-yasinYasin suresi bir çok hafız ve hoca tarafından seslendirilerek kaste cd vcd ve dvd olarak kayıt yapılmıştır. Özellikle Yasin okumasını bilmeyenler için bu video kayıtlar bulunmaz bir nimettir. Yasin suresini sesli kayıta alanlardan biriside Davut Kaya hocamızdır. Davut Kaya Yasin suresini hakkını vererk çok güzel bir şekilde okumuş ve video olarak dinleyicilerin hizmetine sunmuştur.

Davut Kaya1960 yılında Erzurum İspir’in Yeşilyurt Köyünde doğmuştur. Aynı köyde ilkokul eğitimini tamamladıktan sonra babası Osman KAYA’dan ders alarak hafızlığını tamamlamıştır. Daha sonrasından davut-kaya-yasin-arapça dersler, farklı hocalardan Tecvid ve Tashih-I Huruf dersleri almıştır.

1984 yılında Medinede düzenlenen uluslararası Kur’an – ı Kerim okuna yarışmasına katılan Davut Kaya yarışmada Dünya İkinciliğini almıştır.

1997 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldumuştur. Şuanda ise Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı olarak görevine devam etmektedir.

Davut Kaya Yasin suresini anlamını dinleyenlere aktarır gibi okumaktadır. Davut Kaya Yasin suresini dinleyenler büyük bir huzur bularak, surenin manasının içlerine sindiğini hisetmektedirler.

Davut Kaya Yasin suresini okuduğu cd, vcd, dvd videolarını online sosyal paylaşım sitelerinden izleyebileceğiniz gibi bu özel sete ihvan.com.tr  online alış veriş sitesinden https://www.ihvan.com.tr?do=catalog/results&q=davut linkinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.