Cübbeli Ahmet Hoca Kimdir ?

By | 19 Kasım 2014

cübbeli-ahmet-hoca-kimdir

Cübbeli Ahmet Hoca Kimdir ?

İsmail Ağa cemaatinin önde gelen ve tanınmış hocalarından biri olan Cübbeli Ahmet Hocanın tam ismi Ahmet Mahmut Ünlü‘dür. Cübbeli Ahmet Hocanın asıl memleketi Giresundur fakat kendisi İstanbul’un Fatih ilçesinde 27 şubat 1965 yılında dünyaya gelmiştir. Çocuk yaşlardan itibaren babasıyla camiye gidip gelmeye başlaması ve camide ders aldığı arkadaşının da adının Ahmet olması sebebi ile kendisinin cübbe giymesine istinaden iki talebenin adının karışmaması için hocası kendisine ”cübbeli” lakabını takmıştır ve o günden sonra bütün çevresindekiler tarafından ”Cübbeli Ahmet” diye hitap edilmeye başlanmıştır.

Cübbeli Ahmet Hoca Kimdir? Eğitim Hayatı Nasıl Geçmiştir?

İlk eğitimine küçük yaşlarda medrese tarzı eğitimle başlamıştır daha sonrada eğitim hayatına bu şekilde devam etmiştir. Sadece zorunlu olan cübbeli-ahmet-hoca-kimdir-eğitim sebebi ile devlet okullarında ilk okulu bitirmiş daha sonra okula devam etmemiş ama orta okulu dışarıdan tamamlamıştır. Eğitim olarak tamamen kendini ilme vermiş bir hocadır. kıvrak zekası sayesinde bütün ilimlerde hızla ilerlemiştir. Hazır cevaplığı ve espirili konuşmaları sayesinde sevilerek ve beğenilerek dinlenen hocalar arasındadır. Vaaz vermede ki kabiliyeti erken yaşlarda farkedilmiştir. İlk vaazına 12 gibi küçük bir yaşta başlamıştır. O günden beri kürsüden inmeden İslamiyete hizmet etmektedir.

Cübbeli Ahmet Hoca Kimdir ? Basında Nasıl Tanınmıştır ?

Cübbeli Ahmet Hoca teknolojinin tüm nimetlerinden İslami ölçülerde yararlanma taraftarı bir hocadır. Kendisi gerekli bulduğu zamanlarda ve uygun bulduğu kanallarda programlara çıkarak basın sayesinde de İslamiyeti çok güzel anlatmaktadır. Ayrıca kendisi özel bir televizyon kanalının kurulumuna da öncülük etmiştir.

Cübbeli Ahmet hocanın eserlerini incelemek için ihvan.com.tr online alışveriş sitemizi inceleyebilirsiniz.