Cübbe Modelleri

By | 12 Şubat 2015

cübbe-modelleri-Cübbe normal kıyafet üzerine giyilen dizlerin boyunda, hakim yaka, bol manşetli kollu bir giysi çeşididir. Cübbe bazı meslek gruplarının kullandığı resmi kıyafete denilmektedir. Genellikle bu meslek grupları hakim, avukat, savcı gibi hukuk alanında çalışan meslekler, üniversitedede hocalık, profesörlük ve dekanlık yapan meslekler ve Diyanet İşleri müdürlüğüne bağlı çalışan din adamlarıdır. Bu meslek gruplarına mensup kişiler devamlı olmasada görevleri başında iken cübbe kullanmak zorundadırlar.

Cübbe modelleri farklı bir çok model ve renkte üretilmektedir. Yukarıda saydığımız her meslek grubunun kullandığı Cübbe modelleride farklı farklıdır. Örneğin hukuk alanında cübbe kullanan hakim savcı ve avukat gibi meslek grubuna mensup kişiler mesleklerini icra ederken siyah renkli Cübbe modellerinden kullanırlar. fakültelerdde ki profesörler açık renkli genellikle beyaz olan Cübbe modellerini kullanmaktadırlar. Diyanet İşlerine bağlı çalışan din adamları siyah, beyaz, bal köpüğü rengi, gri, kırmızı, yeşil gibi bir çok farklı renkte Cübbe modelleri kullanmaktadırlar. Ayrıca din adamlar ve imamlar Cübbe modelleri ile birlikte başlarına sarıkta kullanmak zorundadırlar.

cübbe-modelleriCübbe modelleri üretildiği kumaşın cinsine göre farklı bir çok modelde üretilmektedir. Ayrıca Cübbe modelleri üzerine işlenen sırmalar, desenlerde Cübbe modelleri arasında farklılıklar oluşturmaktadır.

En son tasarımlarla hazırlanmış, yeni nesil Cübbe modellerini uygun fiyat ve bol çeşit imkanı ile www.ihvan.com.tr online alış veriş mağazasından uygun fiyat ve kapıda ödeme kolaylığı ile temin edebilirsiniz.