Çocuklarda Uykuda Alt Islatmanın Sebepleri Nelerdir ?

By | 4 Mart 2015

Çocuklarda Uykuda Alt Islatmanın Sebepleri Nelerdir ?Çocuklarda Uykuda Alt Islatmanın Sebepleri Nelerdir ?

Öneriler

5 yaş altı çocuklar için

  •  3 gün açlık yaptırılır, 4. gün meyve suyu içirdikten sonra akşam 100’er gr zeytinyağı ve limon suyu ile karaciğer temizlemesi yaptırılır.
  •  Sonra haftada 1 gün veya hicri 13, 14, 15. günler 3 gün açlık yapmaya devam edilir. (“Açlıklar” bölümüne bakınız.)
  • Kesinlikle hazır bez kullanılmaz ve katkılı hazır ürünler tüketilmez.

Açlık dışı günlerde:

  • Her sabah doğal bal şurubu içirilir. Her gün iğde yedirilir.
  • Bir ay boyunca her gece, yatmadan önce kantaron, kimyon, kekik, viş­ne veya kiraz sapı çayı dönüşümlü olarak içirilir.

Veya

  • 1 tatlı kaşığı dereotu tohumu + 100 gr. su, 5 yaşın üzerindekiler için ise 1 çorba kaşığı dereotu tohumu + 200 gr. su karışımı 10 dakika kı­sık ateşte kaynatılır, üzerine bez sarılarak 2 saat demlenmeye bırakılır. Sonra bu karışım ikiye bölünür, sabah-akşam içilir. 1 hafta boyunca hergün aynı şekilde hazırlanarak tekrarlanır.

5 yaş üzeri çocuklar için

  • 60 gram kimyon, kişniş tohumu ve çörekotu karışımı 200 gr. bal ile ka­rıştırılarak 2-3 hafta süresince sabah-akşam çocuğun büyüklüğüne gö­re bir kahve kaşığı veya bir tatlı kaşığı verilir.
  • 3 tane çiğ köy yumurtasının kabukları temizlenmeden kavrulur. İyice dövülür ve bir bardak öğütülmüş çörekotu ile karıştırılır. Bitene kadar sabah-akşam su veya bal şurubu ile birer çay kaşığı yutulur.
  • Kürek kemikleri altından başlayarak kuyruk sokumuna kadar omurga­nın iki tarafına bir gün ara ile 3-5 defa bardak kapatılır, önce kasıkla­ra, sonra makada 2 ay arayla 5’şer tane sülük konur.

İdrar tutamama, bazen idrar yollarında kireçlenme veya kılcal damarla­rdaki tıkanıklıktan kaynaklanabilir. Genelde bu, emzirilmeyen ve günümüzün “mucizevî” mamalarıyla beslenen, böbrek hastalıklarına yatkın çocuklarda görülür. Bu durumda beslenmeyi düzelterek 3 günlük açlık yap­tırılır, sonra 3 gün limon, portakal, greyfurt, elma, nar suyu içirilir. 3. gün akşam 150 gr zeytinyağı, 150 gr. limon suyu ile karaciğer temizlemesi ya­pılır. Karaciğer temizlemesinden sonra günde 1 öğün pişmiş yemek, salata ve meyve yedirilir. Yukarıda tavsiye edilen bitkiler kullanılır. 2 ay sonra makata tekrar sülük konur.

Alt ıslatma antidiüretik hormondaki dengesizlikten kaynaklanıyorsa, iyileşme ancak 7 defa 3 günlük açlıkla mümkün olabilir. Bir ay arayla 3 defa kafa hacamatı yapılır, 1 ay sonra burun içine birer tane, kafa arkasına 7 tane sülük konur.

13 yaş üstü çocuklar 10 günlük açlık yaptıktan sonra 6-12 ay boyunca haftada bir 36 saatlik açlık yapmalıdır.