Cinsel Serbesti Sonucu Suç Patlaması

By | 29 Nisan 2015

cinsel-serbesti-sonucu-suc-patlamasi     Açık-saçıklığı normal kabul eden, cinsel serbestîde sınır tanımayan ülkeler, cinsel suçların en fazla işlendiği yerlerdir. Bu ülkelerin cinsel suç rekoru kırmasında, tahrik edici giyim-kuşamın ve cezbedici davranışların rolü büyüktür. Her türlü cinsel ilişkinin serbest olduğu Batı Almanya, seks fuarlarının yapıldığı Danimarka, cinsel eğitimi ders olarak okullara koyan İsveç gibi ülkeler, cinsel suçların en fazla işlendiği yerlerdir.
Cinsel suçlar listesinin ortalarında yer alan Türkiye’de yıllardır boyalı basın ve çeşitli yayınlar çıplaklığı ve fuhşu körüklemektedirler. Yurdumuzda da son yıllarda cinsel suçlarda büyük patlama olmuştur. Her geçen yıla oranla cinsel suçlarda % 200 nisbetinde artış olduğu kaydedilmektedir. Yetkililer fuhuş, tecavüz ve kız kaçırma gibi olayların endişe verici boyutlara ulaştığını, evlilik dışı ilişkilerin gün geçtikçe biraz daha arttığını belirtmektedirler. Cinsel suçlardaki bu artış, dikkatli bir gözle incelenmeli ve sosyal çöküşün belirtileri olarak değerlendirilmelidir.
Batı toplumlarında işlenen cinsel suçlar ve bunlarla ilgili davalar şaşırtıcı boyutlara ulaşmıştır. A.B.D.’de açık-saçık gezen bir kadının kaçırılarak tecavüz edilmesi üzerine açılan dava, kadının aleyhine; tecavüz eden erkeğin lehine sonuçlanmıştır. Kararı veren üçü erkek, üçü kadın altı kişilik mahkeme heyeti, sonucu “Sokakta tahrik edici ve donsuz olarak gezen her kadın, erkekleri kendisine tecavüze davet etmektedir” şeklinde açıklamıştır.