Büyük Dualar

By | 15 Nisan 2015

büyük-dualar-Dua etmek bir müslümanın kendi kendine yapabileceği en büyük iyiliktir. Dua kulu Rabbine en çok yakınlaştıran vesilelerden biridir. Duası olmasa insanında bir anlamı kalmazdı. İnsanın bütün dünyevi işlerden arınıp Rabb’ine ben geldim demesidir dua. Duanın mahiyeti yoktur Küçük dualar, Büyük Dualar diye bir şey yoktur aslında. Kulun içinden geçen, samimi sıcacık kısacık bir dua bilinen tüm Büyük Duaları aşarak Rabbine ulaşıverir bazen. Dua bir çıkıştır. Dua bir rahatlamadır. Dua bir teslimiyettir. Dua bir mahviyettir. Dua yanlızlığı paylaşmadır. Dua Râb ile beraber olduğunun ilânıdır.  Dua şeytanla bütün köprüleri yıkmaktır. Dua nefse bir çeki düzen vermektir. Dua namazdır, çünkü namaz duadır. Dua bir hac dır, dua Mekke’yi görmedir, Dua Medine’de Efendiler Sultanını ziyarettir. Dua ondört asırlık bir ilmin zekatıdır. En güzel ve en özlü ifade ile duamız olmasaydı neye yarardık…

büyük-dualarKişisel duaların yanında büyük zatların, evliyaların, enbiyaların, nebilerin ve peygamberlerin ettikleri önemli Büyük Dualar vardır. Bazen bu dualar sayesinde işlerimiz yoluna giriverir.

İster kendi kendimize içimizden geldiğince dua edelim istersekte büyük duaları aracı kılıp dua edelim ne olursa olsun sonuçta Yaradanımızla dua vasıtasını kememeli her daim duamızı etmeliyiz.

Büyük Dualarında içinde bulunduğu bir çok önemli dua ve havas kitabı www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinden temin edilebilir.