Bir Saç Merakı Olayı

By | 13 Ağustos 2015

bir-sac-meraki-olayiBir adam; hep kendisini aydın, dindarları da yobaz görürdü. Bu yüzden de dinî kitap okurken itirazı asla elden bırakmaz, sık sık dindarlarla münakaşa etmeye yönelirdi. Bir gün kendisine yine bir dinî kitap uzattılar. Alaylı bir tebessümle alıp “Bir bakalım” dedi. Sayfaları çevirirken dikkatini çeken bir konuya daldı. Deniyordu ki:
– Peygamberimizin sakal-ı şeriflerini, tıraş olduğu saç kıllarını sahabeler kapış kapış toplardı. Bu yüzden bunlar bütün camilerde şişeler içinde saklanıyor, sakal-ı şerif ziyareti olarak kandil günlerinde ziyaret ediliyor.
Buna çok kızdı. “Olur mu böyle şey, neden toplanıyormuş Peygamberin sakalı ve saç kılları?” diye söylendi.
İşte bu sırada zil çaldı. Hanımı koşarak kapıyı açınca okuldan dönen evin kızı elinde bir tutam saçla babasına doğru koştu. Şaşırmıştı:
– Bu nedir kızım? diyebildi.
Kızcağız izah etti:
– Babacığım, okulda meşhur bir şarkıcıya konser verdirdiler. Askere giderken tıraş olduğu saçlarından dinleyicilere de vermek içirı, sahneden fırlattılar. Benim de hisseme bunlar düştü. Bir cam içinde saklasak, güzel bir hatıra değil mi?
Karı- koca birbirleriyle bakıştılar.
Hanım söylendi:
– Efendi, efendi; kendine gel ve Peygamberin saçlarına razı ok Yoksa kızın, şarkıcının saçlarını eşsiz bir hatıra diye gözünün Önünden kaldırmayacak.