Beraat Kandili Fazileti

By | 19 Kasım 2014

Beraat Gecesi Hakkında BilgiTarih: Şaban ayının 15. Gecesi

Faziletinin sebebi: Bu gece bütün hayır ve bereketler yeryüzüne indirilir. Bu gece edilen dualar kabul edilir.

Allah dostlarına cehennemden beraat verir.

Bu gece beraatını alan kul ebedi olarak cehenneme girmez. Geçen senenin amelleri bu gece Allah’a arzedilir. Gelecek bir senelik işler de bu gece ayarlanır. Mesela bu yıl doğacaklar, ölecekler, evlenecekler, rızıklar, depremler, savaşlar ve benzeri bütün mühim işler bu gece de kayıt edilir.

Yapılması gerekenler:

1 -Bu gün oruç tutulur.

2- Bu gece bolca salavat getirilir.

3- Bu gece cehennemden azat olmak ve gelecek yıl hakımızda hayırlar olması için alttaki dua okunur.

Bismillahirrahmanirrahıym allahümme ya zelmenni ve la yemünnü aleyke ya zelcelali vel ikramı ya zettavli vel enami la ilahe illa ente zahrel eciine ve carel müstecirine ve me’menel haifine allahümrne in künte ketebteni indeke şakıyyen ev mahrumen ev mukatteran aleyye fir rızki femhu şekaveti ve hırmani ve takdira rızki vesbütni indeke saiden merzukan ve muvaffakan lilhayrati feinneke külte ve kavlükel hakku fi kitabikel münzeli ala nebiyyikel murselin yemhullahü ma yeşaaü ve yesbütü indehü ümmül kitab ilahi bittecellil azami fi leyletin nefsi min şa’banil mükerrami elleti yüfraku fiha küllü emrin hakimin ve yübramü ikşif anni minelbelai ma a’lemü vağfirli ma ente bihi a’lemü allahümmec’alni min azami ibadike hazzen ve nasiben fi külli şey’in kasemtehü fi hazihil leyleti min nurin tehdi bihi ev rahmetin tenşuruha ev rızkin tebsutuhü ev fazlin taksimühü ala ıbadikel mü”minine ya allahü la ilahe illa ente allahümrne hebli kalben nekıyyen mineşşirki
beriyyen la kafi ran vela şakıyyen ve kalben seli men haşian zarian allahümmemle’ kalbi binurike ve envarı müşahedetike ve cemalike ve kemalike ve muhabbetike ve asametike ve kudretike ve ılmike ya erhamerrahımiyn ve sallallahü teala ala seyyidina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellem. İlahi tearraza ileyke fi hazihil leyletil mütearrazune ve kasadeke ve emele ma’rufeke ve fazleket talibüne ve rağıbe ila cüdike ve keramiker rağıbüne ve leke fi hazihil leyleti nefehatün ve ataya ve cevaizü ve mevahibü ve hebatin temünnü biha ala men lem teşaaü min ıbadike ve tehussu biha min ahbebtehü min halkıke ve temneu ve tahrirnü men lem tesbık lehül ınayetü minke fees’elüke ya allahü bi ehabbil esmai ileyke ve ekrimil enbiyai aleyke en tec’aleni mimmen sebekat lehü minkel ınayetü vec’alni min evferi ıbadike ve eczeli halkıke hazzen ve nasıben ve kısmen ve hibeten ve atıyeten fi külli hayrin taksimühü fi hazihil leyleti ev fima ba’deha min nurin tehdi bihi allahümme inni es’elüke min hayri ma ta’lemü ve euzü bike min şerri ma ta’lemü ve estağfiruke min külli ma ta’lemü inneke ente allamül ğuyub allahümme inni es’elüke min hayri ma ta’lemü ve ma la ta’lemü

4- Bu gecenin çok faziletli 100 rekatlık namazı vardır ki şöyle kılınır. Allah rızasına niyet edilerek 2 rekatta bir selam verme şeklinde kılınır bu namaz. Her rekatta 1 fatiha 10 ihlas suresi okunur.

5- Bu günün bir namazı daha vardır fakat bu namaz gündüz kılınır. Bu namazı sadece kıyamet gününde düşmanları razı etmek niyeti ile aşure günü kılına namazın aynısıdır.