Bebek Süsü Malzemeleri

By | 11 Nisan 2015

bebek-süsü-malzemeleri-Bebekleri için her şeyin en iyisini, en güzelini, en farklısını ister aileler. daha onların ilk dünyaya geldikleri günden itibaren anne ve babalar kendilerinden önce bebeklerini düşünürler. Yeni aileye katılacak bebek daha dünyaya gelmeden onun için evin şekli değiştirilir, bebeğin yatağı, dolabı alınır, eğer evde imkan varsa ona özel bir oda hazırlanır yoksa anne babanın yatak odasında bebeğe yer açılır, bebeğin, giysileri, bezi, kremi, biberonu, hatta oyuncakları bile itina ile seçilir. Her alınan eşya en iyisinden en kalitelisinden, bebeğin en rahat edeceği özelliklerle seçilir.

bebek-süsü-malzemeleriBebek aileye katıldıktan sonra da onun için özel toplantılar hazırlanır. Bebek çevredekilere bu toplantılar ile tanıtılır. Ailenin yakınları bebek dünyaya geldiğinden itibaren gerek hastaneye gerekse eve hayırlı olsuna, bebeği görmeyei anne babayı kutlamaya gelirler.

Gelen bu misafirlere aile önceden hazırladığı türlü türlü ikramlıklardan, hediyelerden dağıtır. İkranlıklar Bebek süsü malzemeleri ile süslenerek görüntü olarak güzel bir hale getirilir.

Örnek olarak bebek lohusa şerbet takımının parçaları Bebek süsü malzemeleri ile süslenir. Bu malzemeler bebeğin cinsiyetinegöre seçilir. Genellikle kız bebekler içşn pembe tonlarında, erkek ise mavi tonlarında Bebek süsü malzemeleri kullanılır.

Lohusa şerbetinin yanında yine Bebek süsü malzemeleri ile hazırlanmış bebek şekerleride ikram etmek geleneklerimiz arasındadır.