Bebek Mevlüt Süsleri

By | 28 Şubat 2015

Çağımızda her ne yapılıyorsa yapılsın yada her ne giyiliyorsa giyilsin süslü olmasına dikkat edilmektedir. Özellikle bayanlar süslü olan her şeyi çok sevmektedirler. Aldıkları eşyanın ilk önce süslemelerine dikkat etmektedirler. Oturdukları evi ellerinden geldiğince süslemeye özen göstermektedirler.

bebek-mevlüt-süsleri-Süs hayatımızın her alanına kendini belli eder decede girmiş bulunmaktadır. Örneğin bebek mevlüt cemiyetleri eskiden sıradan kendi halinde sade sessiz sedasız yapılan cemiyetler iken artık günümüzde nerdeyse düğün kadar, sünnet kadar önemli bir cemiyet olmuştur.

Hal böyle olunca Bebek mevlüt süsleride ayrı bir önem kazanmıştır. Durumun daha iyi anlaşılması için karşılaştırma yaparsak şöyle bir tablo ortaya çıkmaktadır.

Eski bebek mevlütleri evde yapılır hazırlık olarak sadece ev temizlenirdi. Şimdi ise bir çok kişi Bebek mevlüt cemiyetlerini özel toplantı salonlarında, vakıflarda, kültür merkezlerinde yapmayı tercih etmektedirler. Eğer evde mevlüt yapılıcaksade ev temizlenir, özel bebek odası hazırlanır ve Bebek mevlüt süsleri ile süslenmektedir.

bebek-mevlüt-süsleriEskiden bebek mevlütünde hem anne hem bebek sıradan yeni ve temiz  kıyafetler giyerken günümüzde abiyeyi andıran süslü tüllü elbiseler giymeyi tercih etmektedirler.

Önceden yapılan Bebek mevlüt cemiyetlerinde yiyecek ikramının yanında tülbent hediyesi dağıtılırdı. Şimdi ise yiyecekler hem tatlı, hem tuzlu hem içecek hemde özel tasarım Bebek mevlüt süsleri ile süslenmiş bebek şekeri dağıtılmaktadır. Ayrıca gelen misafirlere çok farklı çeşit çeşit havlu, magnet, anahtarlık, çerçeve gibi hediyeler yine Bebek mevlüt süsleri ile süslenerek dağıtılmaktadır.

Bebek mevlüt süslerini ve çeşitlerini www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinden temin edebilirsiniz.