Bebek Mevlüdü

By | 9 Şubat 2015

bebek-mevlüdü-Gerek toplum olarak gerekse müslüman olarak her türlü sevincimizide üzüntümüzüde sevdiklerimizle paylaşmayı gelenek haline getirmişizdir. yeni bir bebek doğduğunda sevincimizi Bebek Mevlüdü ile alilemizden biri vefat ettiğinde de vefat mevlüdü ile sevdiklerimizle duygularımızı paylaşırız.

Bir çok vesile ile mevlüt cemiyeti yapılmaktadır. Bu cemiyetlerden Bebek Mevlüdünün yeri bir başkadır. Bebek Mevlüdü daha bir coşku ile neşe ile heyecan ile hazırlanmaktadır.

Bebek Mevlüdü yeni doğan bebeği bir nevi çevreye, eşe, dosta, aileye  tanıtma merasimidir.

Bebek Mevlüdü için bir çok hazırlık yapılır. Çünkü Bebek Mevlüdü için hem maddi hem de manevi bir çok hazırlığa gereksinim vardır. Bebek Mevlüdü maddi hazırlığı ailenin bütçesi ile sınırlıdır. Her aile kendi bütçesi bebek-mevlüdüdahilinde Bebek Mevlüdü için harcamalar yapar. Bebek Mevlüdü için ev dekorasyonu değişir; bebek odası hazırlanır, evin bazı bölümleri süslenir. bebeğe yeni Bebek Mevlüdü kıyafetleri alınır. gelen misafirlere ikramlıklar hazırlanır. İkramlıklar yiyecek içeccek ikramlığı ve hediyelikler olarak ikiye ayrılır. Hediyelikler Bebek Mevlüdü için özel olarak hazırlatılır yada aile kendi hazırlayabilir. Bebek Mevlüdü hediyelikleri genellikle magnetler, havlular küçük aynalar, emzik, biberon gibi bebek figürlü eşyalar, yemeni, örtü, şal vb.. bir çok çeşittedir.

Bunun dışında Bebek Mevlüdünü okuyacak hoca çağrılır. Okunacak Yasin cüzleri, tesbihler misafirlere dağıtılır. Böylelikle Bebek Mevlüdü sayesinde yeni bebeğe herkesin hayır duası alınır.

Bebek Mevlüdü eşyalarının hepsini www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinde uygun fiyata bol çeşit ayrıcalığı ile bulabilirsiniz.