Bebek Çikolatası

By | 30 Ocak 2015

bebek-çikolatasıHediyeleşmenin sünnet olmasından yola çıkarak toplum olarak her fırsatta hediye dağıtırız. İster cenaze olsun, ister doğum olsun, ister düğün olsun, ister hatim cemiyeti olsun ister mezuniyet olsun, ister asker yollama yada karşılama olsun, ister yaş günü olsun ister…. bu isterler listesi uzarda uzar toplumumuzda… Geleneklere bağlı bir toplum olmak bizi birbirimizede bağlayan en önemli unsurlardan biridir.

Her hangi bir ev ziyaretinde bile misafirlere hemen kolonya ve çikolata tutmak hepimizin baş ikramıdır. tatlı yiyelim tatlı konuşalım babında bayramda, seyranda, düğünde, dernekte gerek çikolata gerekse şeker dağıtılır misafirlere…

Bazı çikolatalara daha bir önem verilir… Bebek Çikolatası gibi…

bebek-çikolatası-Dünyaya yeni teşrif etmiş bebekleri ziyaret etmek için hazırlanan çikolata çeşidine Bebek Çikolatası denilmektedir. Bebek Çikolatası ailelerin istekleri ve bebeğin cinsiyeti doğrultusunda bu işi yapanlar tarafından özel olarak hazırlanmaktadır. Bebek Çikolatası ambalajları çok farklı ve değişik olabilir hatta bazı Bebek Çikolatasının üstünde ailenin isteği doğrultusunda bebeğin resmi bile olabilir.

Bebek Çikolatasının dışı kadar içide önem taşır yine ebebeynlerin istekleri doğrultusunda madlen çikolata, bitter çikolata, fındıklı çikolata, şam fıstıklı çikolata, sütlü çikolata, beyaz çikolata gibi çikolatalardan biri tercih edilir.

Bebek Çikolatası tek başına ikram edilmez yanında içecek olarak lohusa şerbetide misafirlere ikram edilir. Ayrıca aileler bütçelerine göre yeni doğan bebeklerinden hatıra kalması amacı ile ufak tefek hediyelerde dağıtırlar. Bebek hediyelik çeşitlerini www.ihvan.com.tr online alış veriş mağazasından inceleyebilirsiniz.