Babanın Görevi:Ev İşlerinde Yardımcı Olmak

By | 21 Nisan 2015

babanin-goreviev-islerinde-yardimci-olmak    Erkek, ev işlerinde eşine yardımcı olmalıdır. Kadınlar, erkeklere göre daha zayıf yaratılmışlardır. Bir takım işlerde kocalarına ihtiyaç duyabilirler, ya da rahatsız olabilirler. Bu durumlarda kocanın eşine yardımcı olması gerekir.
Yardımlaşmak, insanları birbirine bağlayan, aralarındaki sevgi bağını güçlendiren bir unsurdur. Eşler de bundan faydalanmalıdırlar. Resûlullah (sav) ev işlerinde hanımlarına daima yardımcı olmuştur. O, söküğünü diker, ayakkabısını yamardı.
Ev işlerinde kocanın eşine yardımcı olması, onun işini hafifletmesi, kadının yorgunluğunu unutmasına ve kocasına daha sıkı bağlanmasına sebep olur. Ona karşı sevgisi ve saygısı artar. Kocasını incitecek söz ve davranışlardan kaçınır.
Kadın için en kötü zaman ise, işlerinin yoğun olduğu bir anda eşinin yan gelip yatmasıdır. Meselâ, misafirler için bir hazırlık içinde olan kadın, sağa sola koştururken kocasının oturup keyif çatması doğru değildir.
Resûlullah (sav) şöyle buyurmaktadır:
“Sizin en hayırlılarınız, kadınlarına iyi muamele edenlerinizdiı .” (İbn Mâce, Nikâh 50)
Erkekler hanımlarına karşı iyi davranmak zorundadır. Sıkıştıkları zaman yardımlarına koşarak üzerlerindeki yükü hafifletmelidirler. Koca, eşini bir hizmetçi, bir köle gibi görmemelidir. Onun kendisi için Allah Teala (cc) tarafından verilen bir emanet olduğunun bilincinde olmalıdır.