Ayetli Tablolar

By | 1 Mart 2015

ayetli-tablolarTablolar gerek duvarlarımızı gerekse dolap üstlerimizi süsleyen şık aksesuarlardan biridir. Tabloların bir çok çeşidi vardır. Tabloların çeşitliliği bazen yapıldığı materyalden kaynaklanır, bazen işçiliğinden kaynaklanır, bazen üzerinde ki sembollerden, resimlerden kaynaklanır, bazen ebatından kaynaklanır, bazen de fiyatından kaynaklanır.

Tablo çeşitlerini genel olarak; çağdaş tablolar, klasik tablolar, natürel tablolar ve  dini tablolar diye sınıflandırabiliriz.

ayetli-tablolar-Dini tablolar da Ayetli tablolardır. Ayetli tablolar müslüman olarak evinde dini objelere yer veren, her daim dinini hatırlatan aksesuarları çevresinde, duvarında, iş yerinde, evinde görmek isteyen müslümanlar tarafından tercih edilmektedirler.

Ayetli tablolar üzerinde genellikle şu temalar işlenmektedir; Esmaül Hüsna, Ayet-el kürsü, Nazar Ayeti, Besmele-i Şerif, Allah (cc) lafzı, Muhammed (sav) Lafzı, Kelime-i Tevhid, Kelime-i Şahadet ve bazı Osmanlı armaları ve motifleri.

Ayetli tabloların üzerine bu bahsettiğimiz Ayet, Sure ve Tevhid’ler farklı farklı şekillerde işlenmektedir.

Bazı Ayetli tablolar hat işçiliği ile hazırlanır, bazı Ayetli tablolar telkari işçiliği ile hazırlanır, bazı Ayetli tablolar ebru sanatı ile hazırlanır, bazı Ayetli tablolar kabartma yöntemi ile hazırlanır. Anlaşıldığı gibi bir çok yöntemle hazırlanan Ayetli tablolar müslüman kesim tarafından hem beğenilmekte hem de kullanılmaktadır.

Ayetli tabloların her çeşidini oturduğunuz yerdden incelemek ve beğendiğinizi sipariş vermek için www.ihvan.com.tr online alış veriş mağazamızı gezebilirsiniz.