Ay Halindeki Kadının Okuyacağı Duâlar

By | 1 Ağustos 2015

ay-halindeki-kadinin-okuyacagi-dualarBilindiği gibi, kadınlar, her ay belirli günlerde özel halde olurlar. Özel halde bulunan kadın, namaz kılamaz, oruç tutamaz, camiye, mescide giremez, hacda ise Kabe’yi tavaf edemez.
Kadının her ay belirli günlerde ibâdet yapamaması Cenâb-ı Hak tarafından konulmuş bir İlâhi kuraldır. Burada kulların söyleyebileceği hiç bir kelime yoktur. Her şeyin sahibi ve yoktan var edicisi Yüce Allah’tır. Hanım kullarını da böyle özel bir hal ile yaratmıştır. Böyle özel hale giren kadın müslüman, Cenâb-ı Allah’ın büyüklüğünü düşünmeli, nimetlerini hatırlamalıdır.
Özel halde bulunan bir hanım müslüman, her namaz vaktinde yine seccâdesini serip üzerine oturarak “Tevbe ve İstiğfâr” çekebilir, Salevât-i Şerife getirebilir, Kelime-i Tevhid çekebilir. Ve bulunduğu hâlin kendisi hakkında hayırlı olmasını duâ ve niyaz etmesi, Cenâb-ı Hakk’m rızâsına ermeye vesiyle olur. Bu hâl ile bir vakit namazı kadar böyle seccâde üzerinde duâ ve zikir ile meşgul olmak, elbetteki nâfile namazı kılmış sevâbı kazandıracaktır. Efendimiz Aleyhisselâmm bu hal üzerine bulunan kadının böyle duâ ve zikirde dursa bin rek’at nâfile namazı kılmış sevâbı alır” müjdesi vardır.