Ali Bulaç Kuran Meali

By | 14 Aralık 2014

ali-bulaç-kuran-meali-Kuran-ı Kerim meali bir çok yazar tarafından hazırlanmıştır. kuran meali hazırlayanların bir kısmı gözlerini hayata kaptamışken bazılarıda hayatlarını sürdürmektedirler. Günümüz yazarlarından Kuran meali hazırlayanlardan biriside Ali Bulaç’tır. Ali Bulaç Kuran meali en son hazırlanan Kuran mealleri arasındadır.

Ali Bulaç yazarlığın yanında sosyolog, ilahiyatçı ve gazeteci kimliği illede tanınmaktadır. Aslen Mardin’li olan Ali Bulaç 1951 yılında Mardin’de dünyaya gelmiş, ilk ve orta öğretimini yine bu şehirde tamamalamıştır. Daha sonra İstanbul’a gelerek İslam enstitüsü ve İstanbul edebiyat fakültelerini bittirerek eğitim hayatını tamamlamıştır. Gazetecilik hayatına atılan Ali Bulaç halen zaman gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır.ali-bulaç-kuran-meali

Ali Bulaç çağdaş İslâm dünyası, düşünce sorunları, toplumsal değişme ve yenileşme gibi konulardaki araştırma ve incelemeleriyle tanınmıştır. Bu düşünceler doğrultusunda bir çok kitap ve köşe yazısı yazmıştır. Ali Bulaç Kuran Mealide bu eserler arasında yer almaktadır. Bu Kuran mealini diğer meğerlerden ayıran en önemli özelliği kullanılan dildir. Ali Bulaç Kuran Meali birçok Ku’ran çevirisine göre daha sade dil kullanımı ve çevirisi nedeniyle ön plana çıkmıştır.

Bütün Kuran meallerini olduğu gibi Ali Bulaç Kuran Mealini de www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinden güvenli bir alış veriş ile temin edebilirsiniz.