Monthly Archives: Ocak 2015

Hacca Gidene Ne Hediye Alınır ?

Toplum olarak her fırsatta hediyeleşmeyi gelenek haline getirmişiktir. İslamiyette hediyeleşmek gibi güzel davranışlara müslümanları teşvik ettiği için, toplumumuzda hediyeleşmenin ayrı bir yeri vardır. Evlenen çiftlere herkes bütçesine göre altın, takı yada ev eşyası gibi hediyeler alınır. Yine aynı şekilde yeni doğan bebeğe yakınlık derecesine göre kıyafetler, takı, para, altın takılır.Asker uğurlarken askere para verilir, yanına… Read More »

Bebek Çikolatası

Hediyeleşmenin sünnet olmasından yola çıkarak toplum olarak her fırsatta hediye dağıtırız. İster cenaze olsun, ister doğum olsun, ister düğün olsun, ister hatim cemiyeti olsun ister mezuniyet olsun, ister asker yollama yada karşılama olsun, ister yaş günü olsun ister…. bu isterler listesi uzarda uzar toplumumuzda… Geleneklere bağlı bir toplum olmak bizi birbirimizede bağlayan en önemli unsurlardan… Read More »

Küçük Yasin Kitabı

Küçük Yasin Kitabı alınmasının en önemli sebebi kolay taşınabilir olmasıdır. Küçük Yasin Kitabı adından da anlaşılacağı gibi küçük ebatta basılmıştır. Bu yüzden her yere sığar ve yanında taşımak isteyen Küçük Yasin Kitabını kolaylıkla taşıyabilir. Küçük Yasin Kitabını mesela hastalar veya refaketçiler hastane odalarında, yolcular, otobüste uçakta trende, otomobilde yani hangi araç ile seyahat ediyorlarsa o… Read More »

Kuran Satın Al

Kuran satın almak isteyen bir müslüman satın alacağı Kuran-ı Kerim’in bazı özelliklerine dikkat etmelidir. Öncelikli olarak Kuran satın alanlar Diyanet İşleri Müdürlüğünden onaylı Kuran almalıdırlar. Bazı Kuran’lar basılırken harflerde, harekelerde istenmeden basım yanlışlıkları olabiliryor. Diyanet İşeri bu yanlışlıkların olmaması için piyasaya basılan her Kuran-ı Kerim’i denetliyor ve doğru olanlara kendi mührünü basıyor.  Bu yüzden Kuran… Read More »

Namaz Kıldıran Seccade İzle

Namaz kıldıran seccade ilk başlardan duyan insanlara değişik farklı bir tabir olarak geldi. Namaz kıldıran seccadenin ne olduğuna dair müslümanlar bir merak içine girdiler. Namaz kıldıran seccade üreticileri bu duruma bir açıklık getirmek için Namaz kıldıran seccadeyi tanıtıcı videolar çekmişlerdir. Namaz kıldıran seccade tanıtıcı video sayesinde merak eden herkes tarafından öğrenilmiştir. Namaz kıldıran seccade videosunu… Read More »

Sesli Namaz Öğreten Seccade

Sesli Namaz Öğreten Seccade namaz kılarken yapılması gereken ne gerekli ise onu namaz kılmayı öğrenmek isteyen kişilere öğretmek için tasarlanmış dini bir üründür. Sesli Namaz Öğreten Seccade namaza başlama tekbiri, Sübhaneke duası, fatiha suresi, kısa sure, ruku, secde namaz içinde ki tesbihatlar, oturuşler, ettehıyyatü, Allahümme Salli ve Barik dualrı rabbena duaları, selem verme gibi namazın… Read More »

Kadınlarla Erkeklerin Folklor Seyretmesi Caiz Midir?

Hadislerde, folklor ve benzeri oyunları, tesettüre ve dinî ölçülere uymak şartıyla kadınlarla birlikte seyretmenin hoşgörü ile karşılanması gerektiği anlaşılmaktadır. Kadınların kendi aralarında ahlâka aykırı olmamak şartıyla şiir ve şarkı söylemelerinde, def ile oynayanları seyretmelerinde bir sakınca yoktur. Asr-ı Saâdette, bugünkü folklora benzer şekilde millî geleneğe dayanan mızrak oyunları ve danslar vardı. Bunu genellikle Habeşistanlılar oynardı.… Read More »

Kadın Sesini Dinlemek Caiz Midir?

Kadının sesi yaratılışı gereği dikkat çekicidir. Özellikle ses normalin dışında bir tonda çıkarsa birtakım sakıncaları beraberinde getirir ve “fitneye” sebep olabilir. “Eğer fitneden emin ise kadının sesi haram olmaz. Ancak, erkeklerin, kadınları fitne ve fesada götüren hallerden uzak tutmaları gerekir.” Kadının sesi haram mıdır? Hanımlar zikrederken seslerinin dışarıdan duyulmasında bir sakınca var mıdır?” “Kadınların sesleri… Read More »

Kadın Tek Başına Yolculuğa Çıkabilir mi?

Şehir içi yolculuklarda belli bir sınırlama yoktur. Şehirlerarası yolculuklarda ise mümkün olan önlemler alındıktan sonra ve otobüs, tren ve uçak gibi vasıtalar kullanılacağına göre, büyük ölçüde emniyet sağlanmış olacaktır. Böylesi hallerde yola çıkmak sakıncalı olmasa gerektir. Bir kadın 90 kilometrelik bir mesafeye yolculuk yapabilir mi?” “Günümüzde hanımların şehirlerarası yolculukta tek başlarına seyahat etmelerinde kilometre olarak… Read More »

Hanımlar Erkek Satıcıdan Alışveriş Yapabilir mi?

Hanımın bir dükkândan ve mağazadan alışveriş yaparken dikkat etmesi gereken en önemli nokta şudur: Satıcı erkekse ve dükkânda yalnız bulunuyor, kapı da kapalı ise hanımın da, erkeğin de sorumlu duruma düşmesi söz konusudur. Hanım her ne kadar tesettürüne, giyim kuşamına titizlik gösterse de, erkekler tarafından devamlı dikkat çeker. Hele art niyetli kişiler bu konuda daha… Read More »