2015 Kutlu Doğum Haftası Tarihi

By | 12 Şubat 2015

Her canlının bir doğum günü olduğu gibi Peygamber Efendimiz (sav)’in de doğum günü bulunmaktadır. Peygamberimizin (sav) dünyayı teşriflerinin günü , doğum günü yani O mübarek gün Hicri 571,  ayının 12.gecesidir. Miladi olarak ta20 Nisan gününe denk gelmektedir.

2015-kutlu-doğum-haftası-tarihiPeygamber Efendimizin dğum günü Hicri olan 12 Rebîülevel ayında mevlüt kandili olarak kutlanmaktadır. Miladi olan 20 Nisan gününde de kutlu doğum haftası olarak kutlanmaktadır. Burada iki şekilde Peygamberimizin doğumunun kutlanmasının temelinde yatan en önemli sebep ise ”O” nun dünyaya teşrif etmelerine, bizleri karanlıktan aydınlığa çıkarmalarına, doğru yolu göstermelerine şükretmektir.

2015 yılında da Allah’ın izni ile her sene olduğu gibi kutlu doğum haftası kutlanılacaktır. 2015 Kutlu Doğum Haftası Tarihi 14 Nisan Tarihinde başlayacak ve Peygamberimizin Miladi doğum gününe denk gelen 20 Nisan tarihinde sona erecektir.

2015-kutlu-doğum-haftası-tarihi-14 Nisan –  20 Nisan 2015 Kutlu Doğum Haftası Tarihi olarak belirlenmiştir. Bu 1 hafta süre içerinde bir çok kutlu doğum haftası etkinlikleri ile bu hafta kutlanacaktır.

2015 Kutlu Doğum Haftası Tarihinde yapılacak etkinliklerin hazırları 2015 senesinin girmesi ile birlikta başlamıştır. Etkinlikler hem ülke genelinde hem de yurt dışında yaşayan müslümanlar baz alınarak yurt dışında belli başlı ülkelerde yapılacaktır. Etkinliklerin hazırlanmasında Diyanet İşleri başta olmak üzere bir çok kamu ve özel kuruluşlar görev almışlardır.

2015 Kutlu Doğum Haftası Tarihinde düzenlenen etkinliklerde dağıtılabilecek bol çeşit ve uygun fiyatlı kutlu doğum haftası hediyeliklerini www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinde bulabilirsiniz.