Monthly Archives: Ocak 2014

Peygamber Efendimizin Süt Annesi Halime Validemiz

Peygamber Efendimizin Süt Annesi Halime Validemizden ayrılması ve daha sonra Peygamber Efendimizin Süt Annesi Halime Validemizle olan görüşmeleri Berzenci mevlidi şerifinde şu şekilde yayınlanmıştır;  Halime (Vâlide) onu hiç istemeye­rek de olsa kendisi adına sakındığı bir musi­bete çarptırılmasından endişelenerek annesi­ne geri götürdü. Halime Allâh ve Rasûlü’nün rızasını ka­zanmış olan Seyyide Hadîce’nin günlerinde Rasulüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve… Read More »

Rüyada Ayı Görmek

Rüyâda ayı görmek, düşmanlarınıza galib geleceğinize işâretle yorumlanır.  Rüyâda bir ayıya bindiğini görmek, devlet tarafından bir menfaat göreceğinize işârettir.  Rüyâda bir ayıyı öldürdüğünü görmek, düşmanına galib (üstün) geleceğinize işâretle yorumlanır.  Bazı yorumculara göre: Rüyâda ayı görmek, zor işlere gö­ğüs germeye, zorların başarılmasına, rakiblerine karşı üs­tünlük sağlamaya ve netice olarak iyi ve kârlı bir işe sâhip… Read More »

Yasin Suresi Tefsiri

Yasin suresi tefsirini bir çok kişi yapmıştır.Tefsirler arasında en çok rağbet edilenYasin suresi tefsirlerinden biride Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır’ın tefsiridir .Elmalı’nın Yasin suresi tefsiri‘nin giriş bölümü tefsiri aşağıda ki gibidir; 1-2-3- Yâsin, çoğunluğun görüşüne göre Halil ve Sibeveyh’in açıkladıkları gibi sûrenin ismidir. Bazılarına göre yemindir. Allah Teâlâ’nın isimlerindendir. Bazılarına göre de Allah Teâlâ’nın kelâmını açtığı… Read More »

Allah Sevgisi

Allah sevgisi ile ilgili Ayet: “İnsanlardan kimi de Allah’tan başka şeyleri O’na eş tutuyorlar da onlan, Allah’ı sever gibi seviyorlar. Oysa iman edenlerin Alah sevgi­si daha kuvvetlidir. O zulmedenler, azabı görecekleri zaman bütün kuv­vetin Alah’a ait olduğunu ve Alah’ın azabının gerçekten çok şiddetli bu­lunduğunu keşke anlasalardı!” (Bakara; 165) Allah sevgisi ile ilgili Hadis: “İçinizde Alah’ı… Read More »

Nimete Kavuşunca Okunacak Dua

Nimete Kavuşunca Okunacak Dua Arapçası; Nimete Kavuşunca Okunacak Dua Okunuşu: “Allahümme inni es’elüke’s-sebate fi’l-emri, ve’l-‘azimete ‘ale’r-ruşdi. Ve es’elüke şükra ni’metike ve hüsne ‘ıbadetike. Ve es’elüke lisanen sadikan ve kalben selimen. Ve e’uzübike min şerri ma ta’lemü.Ve estağfiruke mimma ta’lemü.İnneke ente ‘allamü’l-ğuyub.” Nimete Kavuşunca Okunacak Dua Anlamı: “Allah’ım! Senden işte (dinde) sebat etmeyi ve doğ­ruluğa da… Read More »

Hac Hadisleri

Bir çok  Hac Hadisleri vardır.Bu hac hadisleri bize hacc ve umre vazifesinin önemini ve faziletlerini anlatmaktadır. Bazı Hac hadisleri ve hadisleri rivayet edenler aşağıda sıralanmıştır; Sehl İbnu Sa’d (radivallahu anh) anlatıyor: Resulullah (Alehisselâtu vesselam) buyurdular ki; Telbiyede bulunan hiç bir müslüman yoktur ki, onun sağında ve solunda taş, ağaç, sert toprak onunla birlikte telbiyede bulunmasın,… Read More »

Dua

Rabbimiz, kâinata bir hidayet güneşi olarak gönderdiği Efendimiz Hazreti Muhammed (a.s.)’in izini takip etmeyi, tavsiye buyurduğu kaynaklardan içmeyi, içirmeyi, faydalan­mayı, faydalandırmayı bize nasip buyursun. “Dua, ibadetin iliği, özüdür.” buyuran Efendimiz (s.a.v.)’in bu sözündeki hikmet nedir? Bunun üzerinde biraz durmak icap eder: Biliyoruz ki, fabrikanın imal ettiği bir aletin veya bir motorun çalışması için mutlaka bir… Read More »

Kalem Kuran Seti

Meal sözlük anlamı olarak ; her yönüyle aynen aktarılması mümkün olmayan bir sözün başka bir dile yaklaşık olarak çevirisidir. Özellikle Kur’an tercümeleri için kullanılmaktadır. Kuran-ı Kerim’in mealini artık sadece meal  kitaplarından değil kalem Kuran seti içinde ki elektronik kalemin hafızasında ki Türkçe mealide dinleyerek anlayabilirsiniz. Kuran-ı Kerim mealini dinlemek için yapmanı gereken Kuran kalem setinin… Read More »

Yasin Duası

Dua sözlükte Allah’tan hayır ve Rahmet ummaktır. Dua insanın Allah katında kıymetli olmasını sağlayan unsurdur. Duanın önemi hakkında Kur’an’ı Kerim’de Cenab-ı Hak şöyle buyurmuştur: ” (Resulüm!) De ki : (kulluk ve ) yalvarmanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin ?” İnsanoğlu imtihan dünyasında hatalarıyla varoluşundan haberdar olur. Bir işi kusursuz yapmak biz aciz kulların… Read More »

Başarı İçin Okunacak Dua

Başarı İçin Okunacak Dua Arapçası ; Başarı İçin Okunacak Dua Okunuşu: “Allahümme inni es’elüke’s-sebate fi’l-emri ve’l-azimete ‘ale’r-ruşdi. Ve es’elüke şükra ni’metike ve hüsne ‘ıbadetike.Ve es’elüke lisanen sadikan ve kalben selimen. Ve e’uzü bike min şerri ma ta’lemü.Ve es’elüke min Hayri ma ta’lemü.Ve estağfiruke mimma ta’lemü.” Başarı İçin Okunacak Dua Anlamı: “Allah’ım! Senden işte (dinde) sebat… Read More »